Sömnparalyser

Någon av er som fått sömnparalyser? Det har hänt mig flera gånger och om jag vill kan jag få det någon gång i veckan men eftersom jag upplevt extremt obehagliga saker har jag nu slutat öppna ögonen när det väl händer. Första gången det hände var jag tretton år. Låg och sov och "vaknade", kunde inte röra kroppen och öppnade ögonen. Det låg då en kvinna på mig med mörkt hår med långa armar och jättelånga naglar. Sedan börjar hon klösa och riva mig på låren och det känns verkligen som att någon låg på mig och klöste. Fick svårt att andas och det gjorde ont. Jag fick panik, försökte skrika men inga ljud kom ut. Sedan vaknade jag och hon var borta och trycket på bröset försvann men känslan efter att ha blivit riven var kvar i säkert en timma. 
Andra gången jag hamnade i sömnparalys vaknade jag av att en gubbe sitter vid sängkanten. Han är väldigt gammal och har inga kläder på sig. Han lyfter upp mina fötter och börjar slita bort skinn under min häl och vid tårna. Paniken i mig kommer och därefter vaknar jag. Sedan den sömnparalysen (som var för många år sedan) sover jag alltid i sockar eller har täcket virat runt fötterna när jag ska sova annars får jag starka obehagskänslor. 
Tredje paralysen skedde förra året då jag somnade på soffan och kände hur kroppen började bli tung och känseln försvann (det är det som händer ofta för mig, flera gånger i veckan men vågar som sagt aldrig öppna ögonen längre). Jag tänkte först inte öppna ögonen då heller eftersom jag är så rädd och vet vad som kan hända. Men jag gav det en chans och tittade upp. Det står då en dvärg (eller en väldigt kortväxt människa) i slitna kläder och han vandrar runt i vardagsrummet. Som vanligt kan jag varken röra mig eller skrika men jag kan se klart och tydligt och tänka. Det är extremt obehagligt och jag hör hur han fnissar och hur golvet knakar när han går runt. Dvärgen gömmer sig bakom fåtöljen mamma har i vardagsrummet och kikar sedan fram på mig. Han går emot mig och jag känner hur hans kläder dras mot mina ben när han gick förbi mig i soffan. Sen vaknade jag. Sömnparalyser är extremt verkliga och om man inte får som jag (hallucinationer samtidigt) så kan man om man vill lämna sin kropp under sömnparalysen och "rulla ut från sig själv". Man får dock inte titta på sin kropp när man "har kommit ut från den"... Då vaknar man. Jag har försökt ett par gånegr men blev så exalterad att jag vaknade när jag lyckades resa mig i sängen. Det var en konstig känsla när jag såg mig själv sova. Jag vaknade direkt efter jag hunnit tänka det. Lyckas man ta sig ifrån sin sovande kropp är man ist i en så kallad "klardröm" då allt känns verkligt. Allt känns som att man är vaken även fast man egentligen sover. Jag skulle kunna gå till kylen och ta en macka och det skulle smaka exakt som en macka ska göra. Sjukt häftigt. Men än så länge lyckas jag bara resa mig upp i paralysen innan jag vaknar. Samtidigt är jag rädd när jag gör det då jag hallucinerar. Jag vet aldrig vad som kan hända även fast det som händer inte kan skada mig fysiskt. Det är ändå väldigt obehagligt.
Det är inte alla som kan vakna upp i sömnparalyser men det finns ändå tips på nätet om hur man ska gå tillväga om man vill uppleva detta. 

"Under en sömnparalys (SP) har kroppens muskler kopplats bort samtidigt som man befinner sig i ett väldigt medvetet tillstånd, alltså: Man är vaken men kan inte röra kroppen. Helt vaken kanske man inte är men man sover eller drömmer inte heller. Man är medveten om situationen. Man vet att man ligger i sin säng, att man inte kan röra kroppen och har man varit med om det förut känner man garanterat igen sig. Den som haft en SP vet hur fasansfullt det kan vara. Att inte kunna röra sig är i sig självt en stor anledning till oro och till detta kommer ofta mer eller mindre otrevliga hallucinationer. De kan variera i påtaglighet från diffusa till väldigt påtagliga. Sömnparalys är alltså ett tillstånd då kroppen lamslagits utan att man somnat. Tillståndet kan inbegripa intensiva skräckkänslor samt en känsla av att något ondskefullt väsen finns i sovrummet"

Detta kan orsaka sömnparalyser:
* Sova på rygg med ansiktet rak upp.
* Oregelbunden sömnrytm och tupplurar på eftermiddagar te.x.
* Långvarig sömnavhållsamhet.
* En stressad tillvaro.
* Plötsliga förändringar i vanor och miljö, i anslutning till flytt te.x
* Klardrömsexperimenterande.

 
     
 
     
 
     
 Någon som varit med om detta? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0